Земетресение със сила 5.7 по скалата на Рихтер разлюла Акапулко и региона около него, като природната стихия се надигна точно по времето, когато на корта в мексиканския град се играеше полуфиналът от тенис турнира там.

Александър Зверев и Доминик Кьопфер обаче, както подобава на двама германци, си довършиха точката и продължиха играта невъзмутимо, въпреки че трусът се усети ясно от всички край корта, а телевизионната камера затрепери и за зрителите бе видно, че нещо се случва.

"Не знаех какво е станало, не мисля, че и Доминик разбра в първия момент - каза след мача Зверев. - Забелязах, че осветлението започна да се тресе и публиката го усети повече от нас. Ние тичахме по корта, така че трябваше да си изиграем точката по време на земетресението."

Световният №7 спечели мача с 6:4, 7:6 и е на финал, където го чака среща със Стефанос Циципас (първи поставен в схемата, пети в ранглистата).

Гръцката звезда спря устрема на отстранилия Григор Димитров Лоренцо Музети след 6-1, 6-3 за само час и 19 минути игра.

Този път италианецът нямаше аргументи след чудесата от последните дни - елиминиране на Диего Шварцман, Франсес Тиафо и накрая на Григор.

Така големият и очакван финал в Мексико е между Зверев и Циципас, а независимо от неговия изход, Саша се приближава застрашително до шестата позиция и изместване от там на Роджър Федерер.

Това ще се случи още в Маями, където швейцарецът няма да играе и губи автоматично 1000 точки от актива си.