Преди три дни организаторите на тенис турнира в Мадрид обявиха, че ще проведат онлайн версия на надпреварата и вече са ясни първите участници.

В мъжката битка засега е ясно, че зад контролерите ще застанат Рафаел Надал, Анди Мъри, Карен Хачанов, Давид Гофен, Джон Иснър и Люка Пуй. Форматът на онлайн надпреварата ще представлява 16 тенисисти при мъжете и жените. Двете схеми ще бъдат разделени на четири групи. Шампионът от всяка една група, както и този на второ място ще се класират за четвъртфиналите. Оттам нататък предстои класическата процедура на елиминация.

"Определено ще бъде много вълнуващо предизвикателство. Вече съм започнал да тренирам, защото искам да спечеля този турнир. Знам, че моите тенис връстници играят много. Благодаря на Mutua Madrid Open за страхотната инициатива," сподели Пуй.

Онлайн надпреварата ще предлага по 150 000 евро за всяка от двете схеми - тази на ATP и на WTA. Победителите ще имат възможност да решат каква част от парите да дарят на най-нуждаещите се тенисисти, които страдат икономически. Освен това ще има още 50 000 евро, които ще отидат за обикновени граждани, които са засегнати най-много от коронавируса.

И WTA обявиха първите две тенисистки, които ще се включат в онлайн предизвикателството. Това ще бъдат Южени Бушар, Кристина Младенович , Кики Бертенс, Карла Суарес Наваро и Ангелик Кербер. Организаторите на надпреварата създадоха онлайн надпреварата, тъй като мачове няма да има до 13 юли заради пандемията от коронавируса.

Онлайн турнирът ще се проведе от 27 април до 30 април, а феновете ще имат възможност да проследят надпреварата в социалните мрежи на турнира в Мадрид с коментар на всички мачове, анализи , избрани моменти и интервю с победителите след всеки двубой.

Съвсем скоро ще станат ясни всички конкуренти за титлата, като вероятно покана ще получи и българската звезда Григор Димитров.