Българският национален отбор по волейбол постигна втора поредна победа в европейските квалификации - 3:0 (27:25, 25:16, 25:22) над домакина Израел.

След успеха си над Австрия с 3:1 вчера, сега нашите се поздравиха с чисто 3:0 и така поведоха в групата с 6 точки след два изиграни кръга. Австрия е с 3 точки, а Израел без нито една спечелена.

И днес момчетата на Силвано Пранди показаха колебания срещу отбор с по-непретенциозна класа, но се измъкнаха от трудните моменти с добри серии.

Така в събота България излиза в много важен мач срещу Австрия и евентуална победа ще се превърна в решителна крачка към Европейското първенство.

Първият гейм днес вървеше точка за точка, но в крайна сметка успяхме да го измъкнем. Вторият премина под диктовката на нашите и те поддържаха аванс от 3-4 точки. След 18:14 влязоха в серия и го спечелиха с 9 точки разлика. В третия гейм нивото падна. Израел водеше с 14:10, след това с 18:14, но с добра игра на влезлия Тодор Скримов обратът стана факт за чисто 3:0 гейма.

Най-резултатен за нашите за втора поредна вечер бе Цветан Соколов с 15 точки. Мартин Атанасов добави 14, а Тодор Скримов завърши с 13. За израелците Тамир Хершко бе най-ефективен с 13 точки.