Двубоят в испанската столица не предложи особени футболни достойнства, като за 90 минути головите опасности пред двете врати се брояха на пръсти. Категорично по-агресивният и офанзивно мислещ тим беше този на домакините. "Дюшекчиите" до последната секунда на срещата се опитаха да стигнат до успеха, но така и не успяха да излъжат отбраната на лондончани, информира ТопСпорт.  

Неприятната новина за "Челси" са двете принудителни смени, които бяха извършени - на Петер Чех и Джон Тери.

Реваншът в Лондон е следващата сряда, а "Атлетико" продължава да бъде единственият отбор, който няма загуба от началото на Шампионската лига.  

Двубоят започна изключително скучно, като в първите минутки не се случи нищо запомнящо се. Като цяло единственият по-интересен момент преди почивката бе свързан с травма, която получи вратарят на лондончани Петер Чех.

В 14-ата минута чехът падна лошо и нарани лакътя си. В продължение на 4 минути лекарският екип на "Челси" се опитваше да окаже помощ на Чех, но в крайна сметка той даде ясен знак, че няма как да продължи срещата. Така на терена се появи 41-годишният Марк Шварцер, който стана най-възрастният футболист, участвал в двубой от преките елиминации в Шампионската лига.  

Единственото по-опасно положение за "Челси" пък бе в 20-ата минута и дойде след центриране от корнер и удар с глава на Кейхил. Домакините на свой ред на 2-3 пъти опитаха далечни удари, но без успех.  

Второто полувреме започна на по-високи обороти, но въпреки това до сериозни положения не се стигаше. Двадесетина минутки преди края на редовните 90 Жозе Моуриньо бе принуден да направи още една промяна. Травма получи и капитанът Джон Тери, който отстъпи мястото си на терена на Андре Шюрле.

С всяка изминала минутка домакините засилваха натиска си, но отбраната на "Челси" някакси се справяше. В крайна сметка последният съдийски сигнал дойде при резултат 0:0.