Мачът бе изпъстрен много картони, от които две червени, а победното попадение отбеляза Данило Асприля. Гостите бяха по-активни в началото на мача и постепенно се настаняваха трайно в половината на "Литекс". 

Логично, пред вратата на Баривиейра бяха и първите добри възможности за откриване на резултата. В 20-та минута Кишада беше изведен в наказателното поле, но стреля в аут. Две минути по-късно Моци бе оставен непокрит в наказателното поле след центриране от корнер, но след удара му от непосредствена близост топката премина над гредата.

В тази част от мача оранжевите разчитаха основно на контраатаки, с които се опитваха да застрашат вратата пазена от Стоянов. В 34-та минута Козмин Моци получи жълт картон за нарушение срещу Милчо Ангелов. Три минути по-късно румънецът получи втори и съответно червен картон и трябваше да напусне терена, въпреки протестите си и търсенето на обяснения от рефера Георги Йорданов. Вторият жълт картон Моци получи, защото той стреля при спряна игра, вратарят изби топката, а румънецът отново я изрита към вратата му. Освен това Моци показа и неприлични жестове, предаде БТА. 

Въпреки че останаха с десет души на терена, гостите от Разград продължиха да атакуват. Кишада беше намерен в наказателното поле на "Литекс", но Баривиейра успя да улови топката след удара му. Секунди по-късно, при ответната атака на домакините, Недялков имаше добра възможност, но стреля в аут. В 57-та минута ловчанлии стигнаха до доба възможност, като след центриране от корнер Божиков свали топката с глава, но нямаше кой да я засече.

Минута по-късно Малинов също пропиля отличен шанс, стреляйки в аут от изгодна позиция в наказателното поле на "Лудогорец". В тези минути оранжевите имаха превъзходство и още на два пъти застрашиха опасно вратата на гостите. В 71-та минута обаче Кристиян Малинов извърши нарушение в атака и получи втори жълт картон, а "Литекс" също остана с десет души на терена.

В 74-та минута Пламен Гълъбов за малко не си вкара автогол след центриране на Александров, като топката излезе в корнер. В последните минути мача се изнерви, но двата тима продължаваха да търсят победата. В 85-та минута, след прецизен пас на дебютиралия за "Литекс"  португалец Пауло Регула, Данило Асприля овладя топката в наказателното поле и с левия крак я прати във вратата на Стоянов за 1:0.

Три минути след това гостите вкараха гол чрез Барт, но той не беше зачетен заради засада на Абало. В 90-та минута пък Баривиейра спаси опасен шут на Марселиньо. В крайна сметка "оранжевите" удържаха крехкия си аванс и спечелиха трите точки.

Вижте класирането и програмата в "А" група