Вчера на рекордно дълго заседание Апелативната комисия към БФС не реши дали да върне лицензите на двата клуба. Причината за това е липса на потвърждение от НАП, че "червените" и "железничарите" са успели по някакъв начин да обезпечат дълговете си към държавната структура.

ЦСКА има да дава 11 млн. на агенцията по приходите, а "червено-черните" - малко над 1 млн. лева. Иначе след близо тричасовата сбирка в БФС, излезе следната информация:

"Апелативната комисия към Лицензионната комисия се събра на заседание, за да разгледа жалбите на клубовете с отказан лиценз - ЦСКА, "Локо" (Сф), "Хасково" и "Марек". След като беше прегледана детайлно цялата представена документация, Апелативната комисия ще обяви официално своето решение в понеделник, 1 юни".

По информация на "Меридиан Мач", към момента единствено "Марек" получава лиценз, но за "Б" група, защото така или иначе клубът изпадна. Другите три клуба Локо" (Сф), "ЦСКА и "Хасково" са с крак и половина в аматьорския футбол, като трябва да се случи някакво чудо, за да започнат в "А" група сезон 2015/16.

Жалбата на "армейците" за отнетия лиценз за Европа и "А" група бе меко казана скандална. Те депозираха едва един лист, като към него нямаше приложен нито един документ, въпреки че според написаното там трябваше да има 15.

Членовете, които до късно снощи бистреха бъдещето на два от най-големите родни клубове, бяха Стефан Ботев-председател, както и Николай Георгиев, Юлиян Желязков и Антон Попов. Но голямата новина ще излезе на 1 юни.

Що се отнася до "Локо" (Сф), онзи ден адвокатът на "железничарите" Михаил Михайлов отново увери, че клубът от "Надежда" ще вземе лиценз, но истината ще стане ясна след 4 дни. Той бе сигурен, че и ЦСКА ще остане в "А" група, припомня БГНЕС.