Бившият селекционер на България не можа да уточни точно какъв пост ще заема в клуба, но най-вероятно ще бъде спортно-технически директор.

Марков няма да стои на пейката на "червените", за да не се появят спекулации, че се бърка в работата на Христо Янев, който беше представен като треньор на отбора.

"Започваме да изграждаме нашата къща от основи. Футболисти, израснали в ЦСКА, минали и през други отбори, ще бъдат част от клуба", заяви Пламен Марков.

"Като хора от ЦСКА, прекарали дълги години като състезатели и треньори с различни постове, приехме предложението на Инджов и Ганчев, имайки предвид проекта, амбициите и желанието да се работи за връщането на ЦСКА в професионалния футбол", допълни Марков, цитиран от БГНЕС. 

Той на няколко пъти подчерта, че ЦСКА ще разчита много на кадри от собствената школа и много млади играчи ще получат шанс, а дали ще се възползват от него, зависи само от тях. С чужденци досега не са водени преговори.

"В преходния период ще дадем възможност на нашите състезатели да се утвърдят. Ще им дадем път. На наши кадри ще им се дава възможност и всичко зависи от тях", заключи Марков.

Той увери, че приоритет номер едно си остава връщането на ЦСКА в професионалния футбол.