Там тя достигна до финала на 200 метра.

Спринтьорката ни заяви, че ще се състезава и на следващата Олимпиада в Пекин.

"За мен всичко е в главата и е въпрос на самоусъвършенстване. Мнозина ме питат защо няма да сложа край на кариерата си след Олимпиадата, но аз смятам, че мога да изстискам още от себе си и дори да бягам още по-бързо. Ще тичам, докато ми е кеф. Трябва да правиш нещо, докато то те прави щастлив", сподели Ивет, цитирана от Гонг.

"Бягането е много изтощително, много тежко се преживява една загуба, това е мъчително и болезнено. Говорим за стотни от секундата, в един сантиметър може да си първи и последен. Плаках преди финала, Олимпиадата беше много емоционална за мен. Бях много емоционална, защото имах една лека травма, лека пречка", добави Ивет, като разкри и какви са били проблемите ѝ преди стартовете в Рио.

"В последния месец преди Олимпиадата имах малка контузия, което е тънък момент. Гледам позитивно, справих се. Такива истории съм чела за спортисти, които са стигали до безумие. Животът на професионалния спортист е много тежък от психологическа гледна точка. Затова разпускам с приятели, научих с годините, че не може спортът да не е целият ти живот. Трябва човек да има и други интереси", сподели още Лалова, след което разкри, че никога не е ползвала каквито и да било стимуланти, независимо дали позволени или забранени.

"Всичко е в главата, защото краката следват импулсите, които мозъкът изпраща. Не всички пият препарати, аз не пия и затова не следя списъци. Не е задължително да се пият милиони неща, особено пък забранени. Всеки е отговорен за това, което приема неговото тяло и затова не е задължително да се взимат. Аз бягам 12 години и съм много стриктна към това, което правя в професията си", допълни Ивет.

"В спринта на 100 метра влизане във финал става почти невъзможно. С резултати, с които на предните олимпийски игри, съм участвала, се е стигало доста по-напред и дори на финали, сега се отпада в първия кръг. Нивото се вдига и няма как в един момент да се навакса. Само талант, работа и късмет вече не стигат. Трябва и чудо, за да се влезе в една от най-трудните дисциплини в спорта - спринта на 100 метра" , добави тя.

"На близките ми не им е лесно. Аз карам хората да ме гонят постоянно и понякога това е доста мъчително. Аз налагам темпо на всички около мен. Мисля, че единствено съпругът и семейството ми успяват да следват моето темпо в последните години", призна Ивет Лалова.

Ивет: Благодаря на всички, за мен бе удоволствие