Лондонското дерби бе първият шампионатен мач, игран на "Уембли" за повече от 150 години история на английската лига. "Тотнъм" ще домакинства на националната арена през сезона, докато не стане готов новият стадион на клуба.

Срещата бе и между шампиона и вицешампиона за миналата година, като "Челси" стартира по-силно и след пропуск на Алваро Мората отблизо с глава, откри резултата. В 24-ата минута Маркос Алонсо вкара с брилянтен удар от фаул.

Голът събуди домакините и пред вратата на шампиона стана горещо. Хари Кейн уцели греда, пропуски направиха Кристиан Ериксен и отново Кейн, като ударът му бе спасен от Тибо Куртоа.

След почивката натискът на "Тотнъм" продължи, но положенията не влизаха, а "Челси" бе близо до втори гол като Вилиян също уцели греда. В 82-рата минута резервата Мичи Бачшуай си вкара автогол след центриране на Ериксен - 1:1.

В луди последни минути на разменени атаки и високо темпо в търсене на победата, отново левият бранител Алонсо приспа Юго Лорис с удар по диагонала, който вратарят трябваше да спаси.

Така след 2 рунда "Тотнъм" и "Челси" имат по три точки с победа и поражение. С пълен актив от 6 т. са "Манчестър Юнайтед", новакът "Хъдърсфийлд" (спечелил днес отново с 1:0 срещу "Нюкасъл") и "Уест Бромич".