- Вие сте италианец. Защо работите за Ирландия?
- Много се радвам, че съм тук. Харесвам много британския футбол, а и мисленето на местните хора е като моето. Местните имат страхотно сърце. Знаех си, че ще работим много добре заедно и се получи.
- Били сте треньор на няколко клуба в чужбина, а сега и на национален отбор. Какво е усещането да се работи в друга страна?
- Не смятам, че има особени разлики. Вече времената не са като преди. Играчите пътуват свободно и играят в други първенства. Това е добре, защото всякакви прегради паднаха. Налице е глобализация, която е плюс за футбола.
- Вашият сънародник Фабио Капело работи за Англия?
- Да, така е. Не мисля обаче, че го взеха защото е италианец. Той е специалист с голям опит, който постигна много.
- Мислите ли за отказване от професията?
- Не. Жена ми постоянно ме пита, кога ще приключа с това. Аз всеки път й казвам, че ще стане някой друг път. Аз съм на 70 години, но футболът ми доставя удоволствие. Луис Арагонес стана европейски шампион на 69. Възрастта не пречи.
- Ще играете с Италия в световните квалификации. Какво е усещането?
- За мен е чест. Всички ми казват, че мачовете ще са трудни, но аз искам да бъде така. Аз съм горд, че съм италианец, но съм и голям професионалист и ще си свърша работата. Със сигурност ще бъде емоционално да чуя италианския химн.
- Имате ли шанс да играете на Мондиал 2010?
- Да, можем да се класираме. За това обаче ще ни е нужен и малко късмет. Всичко зависи от ключовите ни играчи. Ако те са наред, можем да се преборим.