Появиха публикации, че тимът от "Герена" ще направи всичко възможно, за да не играе срещата с "моряците" този уикенд, тъй като има голям проблем със здравето на играчите си.
Вратарите Георги Петков и Цветан Димитров са контузени, Живко Миланов, Жоазиньо, Рабех, Вагнер и Минев също имат травми, като първите двама са на 100% аут за срещата. Лъчезар Балтанов и Виктор Генев са в Казахстан за предстоящата евроквалификация и няма да могат да се приберат навреме за двубоя в морската столица и Емил Велев няма да може, дори и да иска, да разчита на тях.
Поради тази причина шефовете на "сините" логично са притеснени, че излизат в един от най-тежките си мачове за сезона без половин отбор.
Въпреки това от щаба на лидера в "А" група нямат право да искат отлагане, тъй като по наредба трябва да имат поне трима футболисти от състава, които са ангажирани с националните си отбори. В случая на 25-кратните шампиони това са Балтанов и Генев, след като македонският национал Дарко Тасевски игра в сряда вечер срещу Холандия в Македония и се очаква да бъде на "Герена" още в четвъртък.
По-рано наставникът на Левски Емил Велев съобщи, че никой не е искал отлагане на мача с Черно море, но дали причината не е защото тимът няма право?