Момчетата на Любо Минчев отстъпиха на Израел със 66:68.

Така утре, от 18 часа, те трябва да постигнат победа с над 11 точки над Русия, а Израел да падне от Испания, за да се класираме напред.

По познатия начин – с шест грешки за шест минути, и разлика, скачаща до седем-осем точки – двубоят започна негативно за България в първата част. Израел успя да материализира предимството си ще по-добре във втората четвъртина, и изведнъж авансът им скочи до 16 точки при 22:38.

До почивката с много характер, българските младежи успяха да свалят малко от пасива си, а продължиха безответна серия от 12-0 и в началото на второто полувреме. Израел не успя да вкара в нашия кош пет минути, което позволи да се стигне до 39:41. Нова българска серия – от 10-0, не само изравни резултата при 48:48, но и ни изведе за първи път напред в мача със следващите два наказателни удара на Ангел Нацкин, точно минута преди края на третия период. Кош на Ники Стоянов дори даде пет точки преднина на България в първите секунди от заключителната четвърт.

Последва игра кош за кош, с поредица размени на водачеството в продължение на около шест минути. 44 секунди преди финалната сирена, Израел дръпна с три точки, след тройка на Рафаел Менко за 64:67. Логично дойде и прекъсване за България, след което Митко Димитров реализира кош и бе фаулиран, за да намали резултата до 66:67, но не успя да го изравни.

Том Мааян даде последен шанс на българите, като пропусна един наказателен удар, 21 секунди преди края, и остави атака на нашите момчета, които бяха с две точки назад. Тройката, която изстреля Крис Минков, обаче не намери целта, и така България загуби с 66:68.

С 15 точки и осем борби завърши Алекс Симеонов, 12 добави Ангел Нацкин, а Митко Димитров и Ники Стоянов отбелязаха по 11. Рафаел Менко с 14 бе най-резултатен за Израел.

Утре двата мача са по едно и също време – от 18 часа – България – Русия и Израел – Испания, като Латвия вече се класира със сигурност напред, предаде Гонг.