Американският ММА боец Джон Джоунс не смята, че Хабиб Нурмагомедов заслужава прозвището "най-велик за всички времена". 33-годишният нюйоркчанин вярва, че именно той е №1 в историята на спорта и изрази позицията си посредством видео в Instagram.

Джоунс изглежда не е доволен от вниманието, което Нурмагомедов получи след победата си над Джъстин Гейджи. Джон неколкоратно изразяваше възмущението си от това, че е класиран по-ниско от дагестанската легенда и сподели мнението си с целия свят.

"Обръщам се към всички вас, фенове на Хабиб. Петнадесет световни титли срещу четири за вашия човек. И вие все още дискутирате кой е най-великият? Шегувате се, нали?", заяви Джоунс, който държи рекордите за най-много поредни победи в тежката категория на UFC (13), както и за най-много поредни защити на титлата и успешни защити на титлата, отново в тежката категория, съответно с 8 и 11.

Единадесетте му защити на титлата пък са споделен рекорд в цялата история на UFC. Другият боец с подобно постижение е Деметриъс Джонсън.

"15 срещу 4. Наистина ли? Единственият човек, който може да се доближи до стореното от мен, вероятно е Джордж Сейнт Пиер", заяви още американецът, който е с баланс 26-1.