Антъни Джошуа внесе още една доза смут в проточилата се сякаш цяла вечност организация около договарянето на мача срещу Кубрат Пулев, в който българинът ще търси отнемане на шампионските пояси от британеца.

В интервю пред Sky sports, Ей Джей не каза категорично срещу кого ще е първата му защита на титлите в тежката категория.

"Мисля, че ще е Пулев... - не вдъхна увереност Джошуа. - Но се готвя и за вариант да не е той. Усик трябваше да се бие с Чисора през май, но разбирам, че този бой пропада. Винаги съм казвал, че един ден аз ще се бия с Усик, няма начин да не се случи. Подготвям се за всички варианти, а позитивното е, че имам достатъчно време. Няма да излизам на ринга повече от два, максимум три пъти на година. Така ще имам цялото време за подготовка.

Всъщност, който и да е следващият ми противник, ще го победя. В това ви уверявам."

Изявлението идва само часове преди изтичането на втория краен срок, който IBF и щабът на Джошуа си дадоха, за да постигнат договорка за мача за титлата.

Той изтича на 14 февруари, а след него боят за поясите отива "на търг" и започва наддаване между претендентите, както и компании, които да купят правата и да определят кой ще е противник на шампиона.

Думите на британския боксьор изглеждат странни, след като преди 48 часа Еди Хърн, неговият агент, обяви - всичко около мача е договорено и не е ясно само къде и кога ще е.

Самото заявление на Хърн от вторник също донякъде е противоречиво, защото - естествено - това са всъщност два от най-важните детайли около едно спортно събитие.