Антъни Джошуа назова цял списък с боксьори, с които има желание да се бие "преди да спра с това" - тоест, да се откаже от професионалната си кариера.

Британецът е на 32 години, като вижда себе си на ринга в следващите не повече от 36-40 месеца. Това призна самият Ей Джей в специален аудио подкаст на медията Sports Illustrated.

"Искам да съм несъмнен, неоспорим и обединителен шампион на света с поясите от всички версии - погледна в бъдещето Джошуа. - Имам списък, да - и то доста дълъг. Имам своите цели за времето, в което ще съм на ринга. Знам кои боксьори са на ниво, на което са готови да се изправят срещу мен. И кои трябва да победя, за да съм номер едно."

Преди да изброи списъка с шест имена, към които гледа, Антъни все пак обърна внимание на човека, с когото трябва да се бие това лято. Защото мачът с Кубрат Пулев остава първи в програмата му като официална защита на титлата в IBF.

"Пулев не е на моето ниво, ще мина през него с лекота - каза Джошуа. - Искам топ боксьорите, а те ще дойдат след този мач."

Разбира се, реакциите в социалните мрежи не закъсняха, като фенове припомниха на британеца, че такова отношение му струваше загубата на титлите от Анди Руис, когото той почти не споменаваше в интервютата преди боя с него.

Следва и "списъкът" на шампиона с тези, които идват по реда за мачове с него, поне според желанието на самия Джошуа.

"Тайсън Фюри е най-отгоре, разбира се - каза британецът. - Усик, Уайлдър, Ортис... Кой друг? Адам Ковнацки, защо не... Да не забравяме и Джарел Милър. Ето ви шестима.

Мога да се бия с тях в следващите три години. След като ги победя, няма да има спорове кой е най-добрият, нали?".