Камен Петров, който коментираше за българите мача на Кубрат Пулев по платформата DAZN, смята, че родният боксьор е сбъркал с тактиката си срещу Кубрат Пулев

Анализаторът е на мнение, че Кобрата е изчаквал прекалено дълго твоя съперник и е трябвало да тръгне в атака. Ето какво заяви в предаването "Тази събота и неделя" по bTV:

"Очаквахме този мач вече дълго време. В момента преживявам болезнено тази загуба на нашия боксьор, просто защото другите, които се изказваха досега смятаха, че той е бил по-добрият. Имаше моменти действително в мача, в които можеше да се каже, че Кубрат може да обърне всичко, но той просто влезе в старото си русло, както е свикнал да печели мачовете си - да изчаква. Да контрира или да развива действия, след като е бил атакуван.

Така обаче не би трябвало да постъпва и аз се страхувам, че и неговите треньори споделят моето мнение. Искали са да му наложи да бъде малко по-агресивен, а той просто изчакваше и даде възможност на Джошуа да води боя и да прави това, което пожелае.

Действително много критичен момент беше третият рунд, когато вече смятах, че мачът е приключил. Добре, че това беше в края на рунда, когато той се прибра в ъгъла и имаше възможност 1 минута да си отпочине, да се съвземе и съсредоточи. След това може да се каже, че бе по-достоен съперник, но преди това трябва да кажа, че просто Джошуа беше по-добрият боксьор. Това трябва да си го признаем.

Той си следваше неговата тактика, не беше агресивен така, както сме свикнали да го виждаме преди мача му с Руиз, когато загуби с нокаут. Изчакваше, явно че беше си наложил една стратегия и си я следваше.

Имаше шансове за нашия боксьор да обърне нещата в своя полза. Това е съвсем реално. На няколко пъти, след като се съвзе в тези нокдауни в третия рунд, той имаше възможност да атакува, да промени нещо в себе си. Не посмя да го направи. Особено с тази негова комбинация ляв - десен прав в глава можеше да обърне. В деветия рунд вече имах лошо предчувствие, защото той се върна към старата си тактика да изчаква с по-малко риск."