Стойка Кръстева се класира убедително за четвъртфиналите в боксовия турнир от Олимпиадата. Двукратната европейска шампионка срази американката Вирджиния Фукс в категория до 51 килограма с 5:0 съдийски гласа.

Стойка изигра много по-добър мач от този срещу Нгуен в осминафиналите - движеше се прекрасно по ринга и показа завидна техника, с която избегна много от ударите на световната вицешампионка от 2018-а.

Така Кръстева е на четвъртфинал, където ще се бие с китайката Юхан Чан.

Боят започна дистанционно и двете предпазливо проучваха съперничката. И двете обаче получиха тежки удари и бе трудно да се каже коя печели първия рунд. Все пак съдиите дадоха 3:2 гласа в полза на нашата представителка.

Във втория рунд и двете пропуснаха много удари, а освен това влизаха в тежки клинчове. Кръстева правеше по-добрите комбинации си личеше, че е по-техничната от двете, особено в защита. Вкара и много хубави удари с дясната си ръка, но краят на рунда бе по-добър за американката. 5:0 в полза на българката!

В третия рунд Фукс вкара хубава комбинация от два удара, но след това получи нова порция десни. Стойка показа много повече енергия и движение в играта си избягваше удари. Съдиите решиха, че и този рунд е с пълно единодушие за Кръстева.

Така тя триумфира убедително с 5:0.

"Радвам се, че и днес победих - каза Стойка след успеха. Винаги може да е по-добре, но мисля, че и това, което показах, беше достатъчно. И в първия мач съперничката ми беше много трудна. Може би отстрани нещата изглеждат доста по-различни, но реално имах най-тежкия жребий, който можеше да ми се падне.

Може би тук добрата стратегия и изпълнението на този план допринесоха за по-лесната победа. Успях да я неутрализирам, което е плод на дългогодишна работа. Искам специално да благодаря на нашия доктор Иван Иванов, защото преди олимпийската квалификация имах един здравословен проблем, който той разреши. Благодарение на него всъщност можех да участвам, да спечеля квота и днес да съм тук. Благодаря на всички, които са неотлъчно до мен и ми помагат.

Капацитетът ми е много голям. Тренирали сме, подготвяли сме се... Искам да покажем какво можем и да стигнем възможно най-далеч. Ако това е златен медал, всички в щаба ми ще бъдем най-щастливи."