Олимпийският и световен шампион и носител на Големия кристален глобус Боде Милър и съотборниците му от САЩ, сред които и Тед Лигети, кацнаха в София в 10:00 ч с полет на Австрийските авиолинии.

Феликс Нойройтер пристигна с тима на Германия в 12:10 ч с полет на Луфтханза. Австрийският тим, в който са Марсел Хиршер и Бени Райх, пристигнаха с полет на Австрийските авиолинии в 12:45 ч. В същия самолет бяха и норвежците със звездата си Аксел Лунд Свиндал.

Световният шампион в слалома Жан-Баптист Гранж (Фр) каца с полет от Виена в 17.45 ч.

Вижте видео от пристигането на световните звезди в ските

Бени Райх беше контузен през миналата година и не успя да се състезава в Банско, но сега е решен на добър резултат.

"Радвам се да съм тук. За първи път съм в България и се надявам на добро състезание. Чух, че има добър склон и добри условия в Банско. Мисля, че съм в добра форма и се радвам да съм тук", сподели на летище "София" той.

Относно състезанието, той заяви, че все пак му трябва време, за да се запознае с обстановката.

"Ще видим. Това, което чух за подготовката на състезанието ми хареса. Тя приляга на моя стол. Утре ще видим за какво става дума. Тогава имаме тренировка в планината и ще видим всичко. Нямам спомени от Банско, бях контузен през миналата година. Сега се радвам да съм тук", каза още Райх.

"Състезанието е трудно, определено. Особено гигантският слалом е много труден, и слаломът също. Нещата зависят и от атмосферните условия и подготовката. Чух, че подготовката на състезанието е добра и остава да видим какво ще стане", заключи двукратният златен олимпийски медалист.

Надеждата на германците Феликс Нойройтер също е оптимист за състезанията. "Да, разбира се, че съм подготвен. Миналата година тук останах втори и четвърти. Надявам се тази година да съм първи. С или без Ивица Костелич, има много други момчета, които могат да карат бързо. Аз се опитвам да върша моята работа и да направя много добро шоу. След това ще видим", смята Нойройтер.

"Чух, че ще останем тук в неделя вечер и ще видим дали ще празнуваме. Зависи от състезанието", добави той, цитиран от БГНЕС.