Това са: в категория 51 кг - Стойка Петрова, в категория до 60 кг - Деница Елисеева, за 75кг- Десислава Лазарова и в 57 кг ще участва Светлана Каменова.

Треньорът на женската гарнитура по бокс Павел Сяров е максималист и споделя, че очакванията са за поне 3 квоти за България. Това обаче ще е много трудна задача, тъй като женските квоти за трите категории са толкова, колкото са квотите за мъжете само в една категория.

"Нашите момичета са добре и се надявам на малко спортно щастие и всичко ще е наред", допълни още треньора.

Павел Сяров сподели, че няколко от момичетата имат здравословни проблеми, но са намерени средства за лечение и скъпи инжекции, надеждите са до световното контузиите да могат да отшумят.

Оттук насетне на националния отбор предстои лагер в Гърция в рамките на 4-5 дни, където заедно с 10-тина отбора ще има спаринг срещи, след което се завръщат в България.

Българският национален отбор по бокс ще замине за световното в Китай една седмица предварително, за да може да се аклиматизира и да тренира пълноценно. Съставите на Украйна и Русия също ще са по-рано там и се предвиждат съвместни тренировки, информира БГНЕС.