Илейн Томпсън е абсолютната кралица на женския спринт, като след титлата си на 100 метра, победи в спринта и на 200 метра. Тя го прави за втори пореден път, след като спечели двете дисциплини и в Рио. 

29-годишната Томпсън, е първата жена, която успява да стори това, да защити титлите и в двата спринта.

Представителката на Ямайка избяга дистанцията за 21.53 секунди, с което убедително грабна златото.

Това бе нейно най-добро нейно бягане и национален рекорд на Ямайка, както и вторият най-добър резултат в олимпийската история.

Втора се нареди 18-годишната Кристин Мбома от Намибия, която в средата на дистанцията изоставаше сериозно, но с невероятни финални метри успя да спечели среброто. Тя записа време 21.81 секунди.

Бронзовият медал с 21.87 спечели Габриел Томас от САЩ, която до самия край гонеше Томпсън в битката за златото, но изведнъж се озова трета.

Със сигурност разочароващо бе преставянето на Шели-Ан Фрейзър-Прайс от Ямайка. Тя завърши втора в спринта на 100 метра, а днес с четвъртото си място остана извън сметките за медала.

Малко преди финала на 200 метра видяхме и този на 800, където титлата отиде за Атинг Му от САЩ. Втора се нареди Кийли Ходжкинсън от Великобритания, а бронзът бе за Рейвън Роджърс от САЩ.