Прокуратурата в Германия поднови разследване срещу национала и дългогодишен защитник на Байерн (Мюнхен) - Жером Боатенг.

В последните седмици името на Боатенг не слиза от заглавията на новините, след като моделът Кася Ленхард се самоуби, само седмица след раздялата си с него.

Те имаха връзка в продължение на година и половина, като през цялото време тя бе сред най-често обсъжданите в Германия. Скандалите помежду им не бяха малко, а след поредните взаимни обвинения в социалните мрежи, връзката бе прекратена.

Никой обаче не е подозирал, че Ленхард ще отнеме живота си седмица по-късно. Това шокира и Боатенг, който по това време бе с тима на Байерн в Катар, но напусна само ден преди финала на Световното клубно първенство, за да се прибере в родния си Берлин.

Направената аутопсия на модела е показала разкъсване на ушната мида, което веднага е събудило подозрения за физическо насилие от страна на немския национал от ганайски произход.

Погледите веднага бяха насочени към Боатенг, защото той бе обвинен в домашно насилие именно от Кася Ленхард през октовмри 2019-а, но тогава самата тя реши да спре делото и развитие по случая нямаше.

Установената разкъсана ушна мида обаче е достатъчно основание за немската прокуратура да отвори отново случая и да поднови разследването си срещу футболната звезда.

На този етап не се съобщава дали се търси пряка връзка между Боатенг и самоубийството на популярния модел.

Много близки до Кася Ленхард твърдят, че тя е била нестабилна психически в последните седмици от живота си, подобно нещо намекна и самият Боатенг, но властите в Берлин не съобщават, дали се търси пряка връзка, че с поведението си към нея футболистът може да я е подтикнал да сложи край на живота си.

Жером Боатенг е сред най-успешните немски футболисти през новия век. Той има 76 мача и световна титла с Германия. Също така е записал 349 и спечелил 21 трофея с Байерн.