Отборът от НХЛ Ню Йорк Рейнджърс организира видео разговор с новото попълнение К'Андре Милър по време на паузата на сезона заради пандемията от коронавирус. Чатът беше отворен за първите 500 фенове, които искаха да се присъединят. Разговорът обаче беше провален от расистки скандал.

Клубът излезе с официална позиция във връзка с инцидента и обяви, че видео конференцията е била обект на хакерска атака. Не е ясно обаче дали наистина е имало такава или дали някой от феновете, не е публикувал обидите на расистка основа.

"Имахме онлайн видео чат с фенове и новото попълнение К'Андре Милър, по време на който подъл човек публикува расови обиди. Ние възможно най-скоро прекратихме разговора. Бяхме изключително потресени от това поведение, което няма място нито в интернет, нито на леда или където и да било другаде. Ще проведем разследване по този въпрос", се казва в изявлението на НЙ Рейнджърс.

НХЛ също направи официално съобщение за инцидента на официалния си сайт.

"Националната хокейна лига е шокирана, че видео конференцията, организирана от Рейнджърс, беше обект на хакерска атака, която доведе до расистки обиди. Човекът, извършил този отвратителен акт, по никакъв начин не е фен на НХЛ и не е добре дошъл в хокейната общност. Никой не заслужава да бъде подложен на такова грозно отношение и ние няма да го допуснем в Лигата. Рейнджърс и НХЛ осъждаме това отвратително поведение", се казва в изявлението.

В средата на март Рейнджърс подписа тригодишен договор с първия си избор в драфта през 2018 година К'Андре Милър.

20-годишният Милър, който беше избран под номер 12, завърши втория си сезон в отбора на университета в Уисконсин със седем гола и 11 асистенции в 36 мача.