Позицията на техните представители идва въпреки появилите се през уикенда слухове за предоставяне на дялове от шампионата на "Ферари" и "Ред бул". Информацията за предлагането на по-добри финансови условия на двата екипа първо излезе в сайта на "Скай нюз", след което новината беше свалена.

Изпълнителният директор на "Ферари" Стефано Доменикали обясни, че екипът все още не е подписал споразумението. "Преговорите продължават и мисля, че вървят в правилна посока. Но за момента няма нищо повече от това" заяви италианецът.

Шефът на "Ред бул" Кристиан Хорнер се изказа в същия дух и коментира слуховете за първично публично предлагане (IPO) на акциите на Формула 1 на борсата. "Преговорите напредват изключително добре. IPO не е работа на отборите. За него трябва да питате собствениците от CVC Capital Partners и Бърни", добави британецът пред репортери в Австралия.

Евентуалното фаворизиране на "Ферари" и "Ред бул" може да предизвика недоволство сред останалите отбори, защото вече няма да се състезават наравно със своите съперници на пистата.

Говорителят на "Макларън" отказа да се включи в дискусията. "Макларън" и останалите тимове водят резултатен диалог с притежателите на търговските права и не искаме да застрашаваме преговорите с нови коментари", заяви представител на екипа пред "Аутоспорт".

Изпълнителният директор на "Лотус" Ерик Булие също отказа директен коментар по темата. "На хартия винаги се искат повече пари и подобни решения винаги са трудни. Не искам да говоря повече за това", обясни той.

Промоутърът Бърни Екълстоун не успя да реализира желанието си новия "Конкорд" да бъде подписан до началото на сезона. Настоящото споразумение изтича на 31 декември, съобщава Дневник, цитиран от livesport.