Задържани са пратеникът на британския телевизионен канал Channel 4 в страната Джонатан Милър, продуцентът на предаването, операторът на екипа и шофьорът на автомобила им.

Органите на реда заявиха, че задържането на чуждестранните посетители е заради липсата на акредитация, която дава право за отразяване надпреварата. В момента преди намесата на полицията екипът е заснемал част от сблъсъците между активисти и властите.

Посредством телефонна връзка от полицейския автомобил, в който британците били задържани, Милър предава, че служителите на реда се държали крайно агресивно, като дори нападнали шофьора на колата им.

Тримата журналисти на Channel 4 са освободени след шест часа престой в ареста и са били депортирани от Бахрейн в късния неделен следобед.

Медиите в Англия съобщават, че насилственото отношение към шофьора на телевизионния екип е в следствие на принадлежността му антиправителственото движение в кралството, предаде livesport.

До излишно високото напрежение с медиите в Бахрейн доведе необяснимото решение на организаторите да допуснат до надпреварата единствено журналисти, които редовно отразяват Формула 1. Целта разбира се с целта да бъде ограничено до минимум отразяването на революционната борба в Бахрейн. "Гардиън" съобщава, че акредитации са били отказани на журналисти от Channel 4, Sky News, CNN, Reuters и Financial Times.