Люис Хамилтън взе отношение след последните скандали във Формула 1, а познавайки британеца бе трудно да повярваме, че той ще подмине случващото се.

Само в рамките на дни имаше расистки и полотически скандал в този спорт, като първият бе предизвикан от изказване на трикратния шампион Нелсън Пикет, който в интервю нарича Хамилтън "малък черен човек".

Вчера пък дългогодишният бос и легендарна фигура за развитието на Формула 1 изобщо - Бърни Екълстоун, открито заяви, че би поел куршум за Владимир Путин и категорично застава на негова страна.

Две пободни реплики в рамките на дни нямаше как да не предизвикат реакция от седемкратния шампион Хамилтън.

Британецът, който се готви за домашната си надпревара "Силвърстоун" призова да не се дава платформа на подобни старчета и сподели:

"Дискриминацията не бива да получава каквато и да е платформа. Нуждаем се от обединение и сплотяване.

Всички сме еднакви и подобни коментари не помагат на никого. А и в крайна сметка всеки трябва да бъде държан отговорен за думите си.

Нямам идея каква цел имат. Да чуя, че човек вярва и подкрепя войната, в която хиляди умират и десетки повече остават без домове е безумие. Как може да подкрепяш човека, който причинява това. Просто не повярвах на чутото.

Тези коментари ни връщат десетилетия назад. Но не е нужно да си го причиняваме. Има десетки позитивни хора около спорта, дайте им шанс, спрете да давате платформе на тези стари гласчета".