Димитър Бербатов не се появи в игра за "червените дяволи" и изгледа мача от пейката на домакините. Срещата започна със скандал, след като Луис Суарес, който вече изтърпя наказание от осем мача, отказа да стисне ръката на Патрис Евра, заради твърденията на френския национал, че уругваеца го е обидил на расова основа.

Двата тима обаче изиграха нервно първо полувреме и не успяха да си вкарат гол до почивката. Уейн Рууни обаче се развихри през втората част и реализира две попадения за шампиона на Англия. Първо, в 47-та минута, Райън Гигс изпълни корнер, Рио Фърдинанд продължи с глава към Рууни и английският национал не остави никакви шансове на Рейна за 1:0.

Три минути по-късно, Рууни довърши гостите от Мърсисайд. Луис Антонио Валенсия отне една топка от Джей Спиъринг пред наказателното поле на гостите и изведе Рууни сам срещу Рейна. Голмайсторът на "червените дяволи" запази хладнокръвие и покачи на 2:0.

Рууни бе много близо и до хеттрик, но в крайна сметка не успя да повтори постижението на Димитър Бербатов от миналия сезон. В 81-та минута пък Ливърпул успя да намали на 2:1. Топката бе центрирана в наказателното поле на домакините от Чарли Адам от фаул, Рио Фърдинанд, без да иска спря кълбото и Луис Суарес разстреля от около един метър Давид Де Хеа, реализирайки шестия си гол за сезона в лигата.

Ливърпул се опита да вземе поне точка от дербито, но все пак загуби гостуването на "Олд Трафорд". Отборът на сър Алекс Фъргюсън вече има актив от 58 точки и е еднолично на върха в класирането, но Манчестър Сити може да се върне на първата позиция, ако срази или направи равен с Астън Вила в неделя, предаде БГНЕС.

Далглиш изненадан, че Суарес отказа да поздрави Евра

Фъргюсън: Суарес е позор за Ливърпул