Стилиян Петров изигра на отлично ниво цял мач на "Вила Парк“ като си изкара жълт картон малко преди да падне единственото попадение в срещата, дело на Джолеън Лескът. Изключителен мач за гостите направи вратарят Джо Харт, който с невероятно спасяване в самия край на двубоя отказа Дарън Бент и не позволи изравняване.

Гол запалянко нахлу на терена С изключение на последните 15-ина минути на срещата "небесносините“ владееха мача изцяло, а бирмингамци изглеждаха беззъби. Алекс МакЛийш излезе с любопитен състав, като по лявото крило започна Емил Хески. Роби Кийн също не успя да помогне на домакините в предпоследния си мач за Вила и последен на "Вила Парк“.

За пореден път пък Стенли и компания допуснаха гол след статично положение. От другата страна, Сити спечели за първи път от 4 мача насам на "Вила Парк“. "Гражданите“ имаха едва 5 точки от последните си 6 гостувания във Висшата лига. Серхио Агуеро, който започна като титуляр, отново не успя да разпише на терен, който не е в Манчестър или Лондон.

Срещата започна силно за Сити, а Адам Джонсън в 27-та минута удари страничния стълб. До края на полувремето „гражданите“ показаха по-добра игра, но не успяха да се възползват от нея. В 62-та минута Стилиян Петров фаулира Давид Силва малко пред границата на наказателното поле отдясно по атаката на гостите. Българинът получи жълт картон, а след центрирането топката бе избита в корнер. Джеймс Милнър изпълни ъгловия удар към далечната греда, Гарет Бари върна с глава топката, а Лескът завърши хубаво за 1:0 в полза на Сити.

В последните 15-ина минути бирмингамци натиснаха своя противник, първо Куелар с глава не успя да вкара от близо, а в 91-та минута Харт направи спасяването на мача. След разбъркване в наказателното поле Бент стреля от изключително трудна ситуация от близо, но английският страж със страхотен рефлекс изби, предаде Гонг.

Малко преди срещата да приключи Ричард Дън напусна терена принудително, след като падна лошо на рамото си. Така Сити е лидер във временното подреждане с 60 точки, на 2 пред Юнайтед. Астън Вила се смъкна до 15-та позиция с 28 точки.