"Бербатов беше 15-годишен и моят колега Христо Маринчев, също състезател на ЦСКА в миналото, заедно с баща му Иван Бербатов, го доведоха от Благоевград след неговия брат. На Бербатов братът беше предната година, но той се отказа. Големият шанс на Митко беше, когато по 7-8 национали от ЦСКА и Левски отиваха в националния отбор и на 16 години го включих в една контрола в Гърция.

Спомням си, че бяха 15 човека - 13 полеви и двама вратари, и аз седя и го гледам, че не се съблича по екип. Питам го защо, а той ми вика: "Ми защото нали Ви трябват 11 играчи?", а аз му обясних "Ами ти си 11-ият".

И той влезе и вкара първия си гол. Той не го е забравил. Надявам се при новия селекционер на националния отбор да го видим в по-късните мачове. Той все още има качества да бъде в големите европейски отбори", разкри първите стъпки на Берба Стратега от Мировяне.

Легендата на българския футбол и ЦСКА разкри още, че възнамерява да напише нова книга, в която да разкаже спомените си от големите първенства, на които е участвал.

"За САЩ през 1994 година ежедневниците ни изпратиха с една цел - да постигнем първа победа на световно първенство. Ние преизпълнихме задачата и затова си позволихме малко свобода в отделни моменти. Можехме да бием Италия на полуфинала, ако съдия бях аз. Кой пушеше най-много по време на световното? Треньорът пушеше, това бях аз", каза легендата на българския футбол.

Пенев напомни и за случката от полувремето на 1/4-финала с Германия, когато пратил Христо Стоичков и Красимир Балъков в отделно помещение, за да оправят взаимоотношенията си.

"Не съм ги заключвал, но ги отделих, за да се разберат и да не попречат на целия състав. Чух на път към съблекалнята реплики. Чувах, че вече лели, майки започнаха да се месят в разговора. Помолих ги да отидат в другата съблекалня и да се оправят. Ако са се оправили, им казах, че второто ще продължат. Разбраха се и след почивката мисля, че добре играха", с усмивка каза Пената, цитиран от Novsport.

Анчелоти и ПСЖ са фаворити за подписа на Бербатов