Мачът се игра при тежки условия и наводнен от падналия дъжд терен. Звездата на гостите Кристиано Роналдо, който получи аркада на веждата след удар от Давид Наваро в началото, в 21-ата минута португалецът откри резултата, предаде БТА.

Чаби Алонсо центрира от фаул от ляво към далечната греда, Наваро изби лошо с глава право към непокрития Роналдо, който от 5 метра стреля силно под гредата. Столичани владееха инициативата до края на първата част, но не успяха дас тигнат до ново попадение.

Роналдо беше заменен на почивката, а в началото на втората част гостите пропуснаха няколко добри възможности да увеличат преднината си. В 56-ата минута Пепе стреля с глава в напречната греда след центриране от корнер от ляво. Три минути по-късно след ново центриране от ъглов удар от дясно и разбъркване в наказателното поле Серхио Рамос отправи удар с пета от 2 метра, но застаналият на голлинията Папе Диоп изби в напречната греда.

Малко по-късно Анхел Ди Мария беше изведен с дълъг пас в чиста позиция в дясно в пеналта, но стреля неточно. В 62-ата минута Леванте стигна до изравняване. Обафеми Мартинс изведе Анхел Родригес в пеналта, той се пребори с Пепе и от ъгъла на малкото наказателно поле копна топката над плонжа на Икер Касияс.

Телевизионните повторения обаче показаха, че при подаването Родригес и бил в положение на засада, която не беше отсъдена. В 71-ата минута Реал получи правото да изпълни дузпа, въпреки че Хосе Кайехон беше спънат на границата на наказателното поле от Наваро. Алонсо шутира от бялата точка, но Густаво Мунуа изби.

Пет минути по-късно Хуан Луис Лопес получи страхотен шанс да изведе домакините напред. Той се възползва от лошо изчистена от Алваро Арбелоа топка, нахлу в ляво в наказателното поле сам срещу Касияс и стреля по диагонала от 5-6 метра, но на сантиметри от целта.

В 84-ата минута Реал стигна до победата. Алонсо центрира от фаул от ляво и 20-годишната резерва Алваро Мората с глава от 6 метра вкара първия си гол за столичани в шампионата.

До края Мартинс можеше да изравни, след като беше изведен с глава в добра позиция от Мартинес, но в последния момент Касияс успя да избие топката от краката на опитващия да премине покрай него нигериец и нападателят от малък ъгъл стреля неточно.

szólj hozzá: Levante vs Real Madrid 1:2 GOALS HIGHLIGHTS