Успехът бе и първи в официална среща за новия мениджър Мануел Пелегрини, който бе посрещнат радушно от привържениците на "Етихад".

Точни за "шумните" съседи бяха Давид Силва, Кун Агуеро, Яя Туре и появилият се като резерва Самир Насри.

Двубоят на "Етихад" започна с очакван натиск на "гражданите", които достигнаха до попадение още в шестата минута. Първи гол за сезона отбеляза Давид Силва, който бе точен след удар с глава.

Последваха няколко отлични намеси на Тим Крул, който спаси "джордитата" от сигурни попадения, ала и "лалето" капитулира в 22-ата минута, когато Агуеро оползотвори отлична асистенция на Един Джеко.

Всичко за гостите приключи в края на полувремето, когато Стивън Тейлър бе изгонен с директен червен картон, след като той удари без топка Кун Агуеро.

Второто полувреме отново започна с ранен гол за "Ман Сити". Този път в прегръдките на своите съотборници бе Яя Туре, който изпълни прекрасен пряк свободен удар и в 50-ата минута резултатът вече бе класически.

Натискът на "Сити" обаче не спря и на няколко пъти Един Джеко и Давид Силва можеха да покачат на 4:0, no Крул се справяше майсторски.

Неприятната новина за щаба на "гражданите" дойде с нелепата контузия на капитана Венсан Компани, който напусна терена заменен принудително от Хави Гарсия.

В 75-ата минута Самир Насри се възползва от грешката на своя сънародник Матьо Дебюши и останал очи в очи с Крул, оформи и крайното 4:0 за "Манчестър Сити".

До края на мача Алваро Негредо също успя да увенчае дебюта си с попадение, но то бе отменено заради спорна засада.

Така благодарение на по-добрата си голова разлика, възпитаниците на Мануел Пелегрини оглавиха временното класиране в Англия. Следващата им среща е гостуване на новаците от "Кардиф", предаде ТопСпорт.

Вижте класирането и програмата във Висшата лига