Бербатов остана на терена до 79-ата минута, когато под овациите на "Олд Трафорд" отстъпи мястото си на Майкъл Оеун. Благодарение на успеха Манчестър Юнайтед събра на сметката си 25 точки и запази дистанцията от 2 точки зад лидера Челси.
Шампионите на Англия наложиха натиска още от първия съдийски сигнал, но първото чисто голово положение дойде чак в 30-ата минута. Валенсия центрира от дясно към Бербатов, който с глава от няколко метра не успя да се разпише. Малко по-късно отново българинът бе в центъра на събитията. Негов удар от повече от 20 метра бе париран от Пол Робинсън.
В 40-ата минута Бербатов вкара топката в мрежата на Блекбърн, но попадението бе отменено заради засада на Рууни.
Картината на терена не се промени и след почивката. Юнайтед продължи да диктува събитията на терена и логичното се случи в 55-ата минута. Евра подаде към Бербатов, българинът майсторски се обърна и с фантастичен удар от въздуха не остави никакъв шанс на Робинсън - 1:0.
В 79-ата минута Димитър Бербатов бе заменен от Майкъл Оуен, а зрителите на "Олд Трафорд" изпратиха българина с аплодисменти.
В самия край на мача Юнайтед подпечата победата си с втори гол. Уейн Рууни се разписа, след като засече подаване на Андерсон. В последната минута пък гол на Блекбърн бе отменен заради засада.