Победният гол за тима на Луис ван Гаал падна в последните секунди. Димитър Бербатов започна двубоя като резерва и се появи в игра 20 минути преди края.
Мачът започна по мечтан начин за англичаните. Още във 2-ата минута Рууни изпълни най-голямото желание на Сър Алекс преди мача и порази вратата на баварците.
След едно центриране от фаул, Демикелис се подхлъзна и изпусна английския национал, който с удар от въздуха прати топката в мрежата на Бут за 0:1.
Рууни под въпрос за дербито с Челси
Отличен шанс за втори гол се откри пред Нани в 16-ата минута. След многоходова атака, топката се озова в португалеца, чиито удар обаче мина на сантиметри встрани от немската врата.
В 27-ата минута Олич направи непростим пропуск. Оставен сам на няколко метра от голлинията, хърватинът не успя да засече центрирането на свой съотборник.
Юнайтед играеше по-предпазливо и с повече мисъл за защитата.
"Червените Дяволи" обаче не пропускаха шанса да контраатакуват опасно при всяка възможност.
Втората част започна експлозивно за баварците. Олич отново бе изведен в добра позиция диагонално срещу вратата на Ван дер Сар, но вратарят спаси.
Последваха още няколко шута към холандския страж, които обаче бяха блокирани.
В 56-ата минута Хамит Алтинтоп финтира защитник на Юнайтед в наказателното поле и стреля, но Ван дер Сар спаси.
Малко по-късно далечен удар опита и Ван Бомел, но сънародникът му на вратата отново бе на своя пост.
Байерн продължи да упражнява териториален натиск, който обаче не водеше до нищо повече от няколко разбърквания пред вратата на гостите.
Бербатов се появи на терена 20 минути преди края, заменяйки Парк Джи Сунг.
Домакините изравниха в 77-ата минута. Байен получи правото на пряк свободен удар. Зад топката застана Рибери, който с нисък шут в долния ъгъл не остави шансове на Ван дер Сар.
Домакините имаха и голяма доза късмет, тъй като топката се отклони в застаналия в стената Рууни и промени траекторията си.
Малко преди края на мача Юнайтед бе на косъм до това отново да поведе в резултата. След центриране от корнер, Видич се извиси в наказателното поле и стреля с глава, но топката срещна напречната греда.
Марио Гомес изпусна страхотен шанс в последните секунди. Гомес получи удобен пас и стреля през защитник в бяло-синьо, но Ван дер Сар спаси.
Нямаше какво да помогне на холандеца обаче в 93-ата минута. Олич открадна топката от защитник на Юнайтед, разходи се из наказателното поле на гостите и матира Ван дер Сар.
Юнайтед бе сполетян и от още една лоша новина. Веднага след гола Уейн Руни излезе накуцвайки от терена.
БАЙЕРН - МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД 2:1
0:1 Руни (2')
1:1 Рибери (77')
2:1 Олич (90')