Според тях 40-годишният специалист получава ЦСКА до края на сезона, след като Йоан Андоне стегна куфарите. "7 дни спорт" обаче се натъкна на интересен факт. Тъй като Зафиров няма лиценз "Про", вчера се наложи червените да внесат молба в БФС за временно разрешение Зафето да води отбора.
Изненадващо молбата не е със срок до 15 май, когато свършва шампионатът, а само до 12 април. Това се пада следващия понеделник. Нямаха никакъв проблем да поискат разрешение до края на шампионата и щяха да го получат, съобщи пред "7 дни спорт" чиновник от БФС.
Предполага се, че в момента ЦСКА прави опити да привлече нов треньор отвън на мястото на Андоне. Не е ясно кой. Спряганият за поста Стойчо Младенов има да играе още шест мача от първенството на Египет, където отборът му е точно над зоната на изпадащите.
Не е ясно дали някой от съветниците около "Титан" пак не е почнал да дава акъл да наемат Миодраг Йешич. Мачовете на неговия отбор Ал Итихад в Либия свършват горе-долу по това време.
Очевидно Адалберт Зафиров се явява пожарен вариант, но не е изключено наистина да остане до края на сезона, ако се справи добре в трите мача до 12 април. Той е научил официално в понеделник следобeд, че поема ЦСКА. Обадил му се съдружникът в "Титан" Иво Иванов и казал да се захваща с отбора.
Зафето има тежка задача днес срещу надъхания тим на Берое в Стара Загора. След това ЦСКА трябва да бъде домакин на Монтана, но заради наказанието си ще играе с тях в Своге.Третият мач до 12 април е гостуването на червените в Сливен.
Ако ЦСКА изиграе сполучливо тези двубои, Зафиров вероятно ще запази поста до края. Той има тежката задача да спаси поне участието на ЦСКА в турнира Лига Европа, след като шансовете за титлата се стопиха.
Същевременно Йоан Андоне си замина за Букурещ вчера. Около 10.30 часа сутринта румънецът беше забелязан да си товари куфарите на мерцедеса, паркиран пред хотел "Радисън". След това Андоне е бил в офиса на "Титан", за да се сбогува с президента на ЦСКА Димитър Борисов и съдружника му Иво Иванов. По-късно е отпрашил за Букурещ, където се очаква да поеме Рапид.