Стара Загора готви истински ад за футболния отбор на ЦСКА, съобщи Novsport. Над 10 000 зрители очакват домакините на трибуните на стадион "Берое", откъдето "червените" не си тръгнаха щастливи на 6 март. Тогава в мач за първенство "червените" не успяха да вземат победата, въпреки че играха с човек повече едно полувреме.
"Двубоят е само един. Бием и елиминираме чорбата. Толкова е просто", коментираха вчера феновете на заралии под Аязмото.
"Важното е момчетата да разберат, че този двубой не е мачът на сезона за нас и загубата няма да е трагедия. Срещу Спортист в Своге резервите показаха, че и те имат място в титулярния състав. Например Теодор Скорчев постави пред нас дилемата на кого да заложим на вратата.
ЦСКА разполага с много опитни играчи, особено в халфовата линия. Те са играли много мачове с голям заряд и няма да се подадат на последните събития в своя отбор. В ЦСКА сега са изправени до стената заради последните събития в клуба, което ги прави опасни. В Стара Загора обаче ще им бъде много тежко", обясни треньорът на Берое Илиан Илиев.
Твърдо аут за мача са Павел Ковачев, Атанас Апостолов и трайно контузеният Георги Божанов. Под въпрос до последно ще е нападателят Дончо Атанасов, но най-вероятно той все пак ще попадне в групата.
Нападателят на ЦСКА Дормушали Саидходжа почти сигурно ще излезе титуляр в Стара Загора. Муши спаси червените срещу Пирин с изравнителен гол 8 минути преди края и се очакваше да играе срещу Левски. Вече бившият треньор на червените Йон Андоне обаче не го пусна на терена.
Другата новост в състава на армейците срещу Берое днес може да е позицията на терена на Тодор Янчев. Капитанът на "червените" най-вероятно ще се пусне като централен защитник заради контузиите на Апостол Попов и Игор Митрески. Негов партньор в средата на отбраната ще е Павел Виданов.
При положение че Попов все пак бъде вдигнат на крака или Адалберт Зафиров реши да се довери на върнатия в групата Александър Бранеков,
Янчев ще спира атаките на заралии в полузащитата редом с Маркиньос Спас Делев и Румен Трифонов ще започнат титуляри за разлика от вечното дерби, а Даниел Панку вероятно ще седне на пейката.