Причините не са слабите им изяби, а нуждата от свежи пари в касата на шампионите. Двамата в момента са национали и това повишава цената им. Засега към тях има реален интерес от гръцки и кипърски отбори.
През зимата оферти за двамата не липсваха, като най-настоятел ни за подписа им бяха от Омония Никозия. Тогава обаче шефовете на Левски отказаха да се разделят с тях заради борбата за шампионската титла.
Към този момент обаче "сините" са на път да не се класират за място, даващо право на евроучастие. Това ще означава, че през лятото в тима няма как да постъпят средства освен от продажби на конвертируемите футболисти.
Цената на Веселин Минев е 250 хиляди евро, а тази на Милиев е 350 хиляди. Със сигурност през лятото сините ще се опитат да продадат и Георги Сърмов.
Шампионите търсят подходящ тим за халфа в Русия.
На тезгяха ще бъдат извадени и Жоазиньо и Дарко Тасевски. За бразилеца и македонеца обаче шефовете на "сините" ще търсят минимум по 1 млн. евро. Високата им цена отказа доста купувачи през зимата. За Сърмов Левски ще иска около 400 хил. евро.