Немците бяха по-добрият отбор през по-голямата част от мача, но допуснаха гол, който запазва шансовете на белгийците за реванша в Лиеж.
От началото на мача домакините поеха инициативата и спокойно разиграваха, търсейки пътя напред.
Преди всичко опасността за Стандарт бе по фланговете, но центриранията на немците не бяха проблем за снажните бранители на гостите.
Те пък от своя страна не можеха да създадат проблеми в полето на Хамбургер. Мачът не предлагаше почти никакви опасности, но като от нищото гостите стигнаха до гол в 31-та минута.
Поконьоли центрира от корнер отляво, а в наказателното поле Мбокани надскочи Ван Нистелрой и Боатенг и от пет вкара с глава вкара за 1:0.
Домакините реагираха като ужилени и в следващите атаки Петрич и Торун пропуснаха добри шансове, а звездата Ван Нистелрой удари дясната греда.
Полувремето отиваше към изненадващо предимство за Стандарт, но в 42-та минута Камозато фаулира Питройпа в наказателното поле, а Младен Петрич със страхотен удар реализира отсъдената дузпа за 1:1.
В 45-та минута пък Аого центрира перфектно за Ван Нистелрой, който излъга Камозато и от 12 метра вкара в долния десен ъгъл за 2:1.
През второто полувреме Хамбургер отново бе господар на терена, но до нов гол не се стигна и така в крайна сметка мачът завърши при резултат 2:1, което дава известни надежди на гостите за реванша на тяхна земя, който е в четвъртък.