"Червените дяволи" имаха 8 поредни победи на своя стадион преди днес тимът на Сър Алекс да претърпи поражение.
Фъргюсън бесен на съдийската тройка
Карло Анчелоти и неговият отбор триумфираха и "сините" вече са на върха в подреждането. Лондончани имат 74 точки, с две повече от Юнайтед. Това бе 6-а победа от 6 мача за Анчелоти срещу отбори от Топ 4 през кампанията.
Димитър Бербатов изигра цял мач за Юнайтед, но не успя да се разпише във вратата на Чех.
Сър Алекс облекчен: Не ми харесваше да оставям Бербо резерва
Мачът пък пропусна голямата звезда на тима Уейн Рууни, който е с контузия.
Срещата започна с превес за гостите от Лондон. Малуда, Анелка и Лампард комбинираха много добре по между си и затрудняваха защитата в червено. Джо Коул на два пъти се опита да стреля към вратата на Ван дер Саар, но ударите му не затрудниха холандския страж.
В 9-ата минута Бербатов с глава стреля над вратата след добро центриране на Валенсия отдясно, а малко по-късно хубав пробив на Евра завърши с изстрел в ръцете на Чех.
В 20-ата минута "сините" на Карло Анчелоти организираха отлична атака. Малуда направи страхотен пробив отляво, центрира остро в малкото наказателно поле, където Коул изпревари Евра и с пета насочи топката в мрежата на Юнайтед – 1:0 за Челси.
След попадението играчите на Сър Алекс Фъргюсън се активизираха. Добри атаки на Парк, Валенсия и Бербатов бяха спрени от Тери и защитата пред Ван дер Саар. Кореецът претендираше за дузпа, след като падна в пеналта след съприкосновение с Жирков, но реферът Майк Дийн не посочи бялата точка.
4 минути след тази ситуация Анелка се сблъска с Невил в полето на домакините, а съдията отново не реагира.
В края на първата част добра възможност се откри пред Бербатов, но той се забави и защитник на Челси успя да предотврати опасност пред Чех.
Втората част започна с отличен шанс за лондончани. Коул изведе бранителя Ферейра сам срещу Ван дер Саар, но португалският футболист стреля покрай вратата в 48-ата минута.
5 минути по-късно Юнайтед отговори с удар от воле на Евра, също не намерил целта.
В 58-ата минута Флетчър направи добър пробив, подаде към Парк, който обаче отправи много неточен удар. В следващата атака Гигс центрира към Бербатов, чийто удар с глава мина на метър от десния страничен стълб на Чех.
20 минути преди края Фъргюсън направи двойна смяна като на терена се появиха Македа и Нани.
Футболистите на Челси организираха първата си добра атака към вратата на Юнайтед през втората част едва в 75-ата минута. Остро центриране на Жирков не бе засечено от резервата Калу, а в следващата атака африканецът стреля високо над вратата.
В 79-ата минута Челси нанесе своя удар. Калу изведе сам срещу Ван дер Саар друга резерва – Дидие Дрогба, който отбеляза 31-и си от началото на сезона.
Повторенията показаха, че Дрогба е в положение на засада при ситуацията, но реферът зачете гола.
Отговорът на шампионите бе светкавичен. Нани центрира остро след 120 секунди игра, Чех отби в ръката на Македа и топката влезе в мрежата на Челси – 1:2. Нова фрапантна грешка на Дийн.
В 90-ата минута Бербо можеше да изравни, но ударът му от въздуха след центриране на Невил бе лек и Чех улови без проблеми.
Челси победи Юнайтед, но битката за титлата все още не е решена. 2 точки аванс за "сините" обаче, 5 кръга преди края на кампанията.