Срещата ще започне точно в 23:00 часа българско време и ще се проведе на митичния "Сантяго Бернабеу" в Мадрид. Срещата е от изключително значение за развоя на борбата за титлата в Ла Лига, тъй като преди нея "крале" и каталунци са лидери във временното класиране с по 77 точки.
 Кройф: ”Ел Класико” няма да реши съдбата на титлата
До момента в баланса на тези мачове между Реал и Барса, "белия балет" има в актива си 68 победи, "блаугранас" 61, а 30 от срещите са завършили наравно. Според статистиката от последните двубои между тях обаче, шампионите имат леко морално предимство, тъй като спечелиха последното "Ел Класико" в 1:0 с гол на Ибрахимович.
Последното такова супердерби между Реал и Барса на "Сантяго Бернабеу" в края на миналия сезон пък завърши по унизителен начин за "кралете", които бяха помляни Меси и компания с 6:2.
Моментна форма Реал:
Отборът на Реал Мадрид се намира в невероятна форма напоследък, като в последните си 10 мача във всички турнири има една загуба, едно равенство и осем победи.
Поражението и хиксът са срещу Лион в осминафиналите на Шампионската лига. Иначе "белия балет" в момента е с 12 поредни успеха в Примера Дивисион.
Сантандер – Реал 0:2
Реал – Атлетико Мадрид 3:2
Хетафе – Реал 2:4
Реал – Спортинг Хихон 3:1
Валядолид – Реал 1:4
Реал – Лион 1:1 Реал – Севиля 3:2
Тенерифе – Реал 1:5
Реал – Виляреал 6:2
Лион – Реал 1:0
Барселона:
Шампионите на Испания Европа и света пък са с 3 хикса и 7 успеха в последните си 10 мача във всички турнири. Две от равенствата дойдоха в Шампионската лига, съответно с Щутгарт в Германия (1:1) и с Арсенал на "Емиратс" (2:2).
Третият хикс пък бе при гостуването на Алмерия (2:2), който бе и последният мач в Ла Лига, когато каталунците не спечелиха.
Барселона – Арсенал 4:1
Барселона – Атлетик Билбао 4:1
Арсенал – Барселона 2:2
Майорка – Барселона 0:1
Барселона – Осасуна 2:0
Сарагоса – Барселона 2:4
Барселона – Щутгарт 4:0
Барселона – Валенсия 3:0
Алмерия – Барселона 2:2
Щутгарт – Барселона 1:1
Отборни новини Реал: Наставникът на "белия балет" Мануел Пелегрини няма почти никакви проблеми с контузени или наказани играчи. Ройстън Дренте поднови тренировки на открито в четвъртък и ще бъде на разположение на чилийския специалист, както и Чаби Алонсо, който значително подобри физическото си състояние в последните няколко дена.
Големият отсъстващ за състава на Реал ще бъде бразилската мегазвезда, дошла през лятото от Милан, Кака, който има проблеми с хернията си вече повече от месец.
Барселона: Големият удар за Пеп Гуардиола с травмирани играчи е контузията на най-скъпия играч в историята на Барселона Златан Ибрахимович, който разтегна мускул в слабините на загрявката преди последния шампионатен двубой с Атлетик Билбао, който каталунците спечелиха с 4:1.
Ерик Абидал със сигурност пропуска срещата, след като получи контузия по време на мача с Арсенал от Шампионската лига през седмицата. Централният защитник Жерар Пике пък ще бъде под въпрос до последния момент.
Иниеста пък записа няколко минути срещу "топчиите" и се очаква днес да започне като титуляр, след като лекуваше контузия.
Вероятни стартови състави:
Реал: Касияс; Рамос, Албиол, Гарай, Арбелоа; Гранеро, Алонсо, Л. Диара; Ван дер Ваарт, Игуаин, Роналдо
Барселона: Валдес; Алвеш, Милито, Пуйол, Максуел; Бускетс, Шави, Кейта; Педро, Иниеста, Меси