Това бе първа победа за Уест Хям след седем поредни мача без успех. Единственото попадение бе дело на нападателя Араухо Илан в 51-ата минута.
След спечеления двубой Уест Хям събра 31 точки и е на четири от опасната зона, в която остават Хъл Сити, Бърнли и Портсмут.
В четвъртата минута от добавеното време на двубоя Гилермо Франко вкара за 2:0, но съдията отмени гола, тъй като показа, че при овладяването на топката играчът си е послужил с ръка.
В другия мач от днес Бърнли победи с 4:1 Хъл Сити като гост. Възпитаниците на Брайън Лоус стигнаха до трите точки след пълен обрат в двубоя, благодарение и на две дузпи в своя полза след почивката. Кевин Килбейн изведе домакините напред в резултата още в 3-ата минута на двубоя, но Мартин Патърсън изравни в 35-ата.
През втората част реферът Мартин Аткинсън даде изключително спорна дузпа в полза на гостите от Бърнли, а Греъм Аликзандър направи 2:1. В 70-ата минута Дейвид Нюджънт напредна по лявото крило и самостоятелният му рейд бе спрян с нарушение от Стивън Муйоколо, за което гостите получиха втора дузпа.
Отново Аликзандър застана зад топката и отново не сгреши за 3:1 в полза на Бърнли.
В даденото от съдията добавено време Уейд Елиът оформи крайното 4:1 за Бърнли.