По думите на Марков реформите в родния футбол трябва да започнат от най-ниското ниво - да се създадат условия за младите таланти.
Той взе отношение по наболелите теми, свързани с отбора на сърцето му.
"Настоящото ръководство в БФС нямат никакъв реален критерий за оценка. Не може след равен със световния шампион, президентът да каже, че сме постигнали много лош резултат, а след загуба в последния контролен мач да се казва, че имаме добър национален отбор", заяви Марков в предаването "Тази сутрин", цитиран от Novsport.
"Нереално е да се мисли, че може да бъде спряно първенството, но смятам, че българския футбол е тръгнал към аматьоризъм. Виждате, че професионалните клубове нямат средства да плащат за охрана, няма нормални стадиони, терени, публиката от година на година намалява при тези условия не можем да говорим за професионален футбол.
От УЕФА искат да си променим футболното законодателство, но не може да има договори с анекси и финансови споразумения и това с цел - укриване на данъци", допълни още Марков.
"Боби Михайлов 4 години беше вицепрезидент на БФС и още толкова президент, но през това време не е направена никаква съществена промяна в българския футбол. Нека той да остане да ръководи футбола ни, но е крайно време е да започне да работи и свърши нещо" Марков говори за и тежката ситуация в ЦСКА.
"Аз съм бил в ЦСКА и като футболист и като треньор и естествено се вълнувам от събитията, случващи се в клуба", заяви той.
"Моето желание е ЦСКА да излезе бързо от кризата, в която е попаднал", добави треньорът.