Футболистите са привикани по искане на разследващия случая съдия, който проучва твърденията, че нощен клуб на Шанз-Елизе е осигурявал на клиенти малолетни момичета, работещи на повикване.

Едно от момичетата, което е обслужвало клиенти в клуба, вече даде показания за това, че е правила секс с двама футболисти, докато е била непълнолетна. Ако се докажат твърденията, играчите ги грози три години затвор и глоба от 45 000 евро. Това ще стане при положение, че се докаже също, че футболистите са знаели, че правят секс с непълнолетно момиче, предаде Гонг.

Рибери е пристигнал намръщен в полицейското управление в Париж и е отказал да отговаря на въпросите на репортерите. 27-годишният полузащитник на Байерн Мюнхен, роден в Булон, бе част от отбора на Франция, който се провали тотално на Мондиала в Южна Африка, отпадайки още в груповия етап.
Франк Рибери по-рано призна пред полицията, че е правил секс с млада жена, но настоява, че не е знаел възрастта й. Бензема не е коментирал твърденията досега.

22-годишният Бензема от Реал Мадрид пък не попадна в състава на петлите за Световното, въпреки че игра в голяма част от квалификациите за първенството.

Въпросното момиче - Захия Дехар, сега е на 18 години и 4 месеца. Тя разказа подробно за сексуалните си преживявания с Бензема през 2008 година, с Рибери през 2009-а и със Сидни Гову през март.