Лечков отсече, че това са слаби футболисти и слаби хора, които никога няма да стигнат неговото ниво и дори ги нарече "лузъри" (losers: от английски език - губещи, неудачници) на България.

"Сега съм в предизборна кампания. Достатъчно ясно съм показал, че не ме интересува националният отбор и кой играе, кой не. Не ходя на мачовете, не ги и гледам. Само мога да кажа, че футболистите ни освен, че са много слаби като играчи, но са и слаби като хора и като характери.

Предлагам да им дадем пари на слабите, за да се махнат от националния отбор и най-после да играят младите. Какво да коментирам Благо Георгиев? Няма да коментирам слаби хора. Пожелавам им някой ден някои по-слаби хора от тях да се гаврят с техните постижения.

Ако се намери един човек в тази държава, който да докаже, че съм звънял било то за националния отбор във връзка с футболисти - кой да взимат и кой не, или пък, че съм звънял на съдии, нека да дойде да ми го каже.

На младите некадърни хора им казвам: Не ми намесвайте името за щяло и нещяло. Признайте си, че не ставате да вършите работа в националния отбор. От мача с Румъния насам не съм гледал мач на България.

Какво да го коментирам Благо. Преди време един негов колега (Димитър Бербатов) беше написал за "Loser-ите" (губещите). Ама те са лузърите на България вече 11 години, какво повече да ги коментираме. Нека има нулева година, да дадем шанс на нови играчи и нови футболисти. Сега просто продължаваме да затъваме. Скоро ще ни бият всички.

Играчите от "А" група ако се съберат, ще бият тия от чужбина“, завърши Йордан Лечков.