Швейцарецът тотално унижи своя съперник и зашемети с играта си милионите тенис фенове, след като отнесе Надал за един час с 6-3, 6-0 във втория мач от група В на турнира.

Изключителен в играта си, сякаш в най-добрите си години, Федерер от първия момент на сблъсъка взе инициативата и не я изпусна до самия край. Надал пък отново даде изключително тревожни индикации за своите фенове. Рафа показа, че не може да бъде конкурент на най-добрите в света момента, но тоталното изнемогване днес учуди и шокира дори самия него.

В целия двубой Федерер не даде нито една възможност за брейк на Надал, наниза 28 уинъра, срещу само 4 на своя съперник, а "О2" залата в Лондон подивя по най-титулувания тенисист в историята на играта. За развитието на мача няма много какво да се пише.

Надал даде някакъв отпор до 2-2 гейма в първия сет, но още в самото начало се виждаше, че Федерер е с класа над своя съперник. Нито бекхендът, нито защитата на испанеца имаха значение. На 3-4 метра зад основната линия, Надал се беше окопал в отбранителна позиция от самото начало. При тази ситуация на играта за тенисист като Федерер бе детска игра да се справи, с който и да е. Така след едва 61 минути и 17 секунди игра пред 18 000 зрители по трибуните и милиони пред тв екраните Роджър Федерер, без да се измори дори, си спечели най-бързия мач в историята на съперничеството между двамата.

Швейцарецът е лидер в група В на турнира, а в последния си мач ще излезе срещу Марди Фиш. Федерер обаче вече се класира за полуфиналите като първи. Жо-Вилфред Цонга и Рафаел Надал пък ще спорят за това, който ще е вторият полуфиналист от групата, съобщи Novsport.