От Арда излязоха с официална позиция след отлагането на мача им с Лудогорец заради участието на "орлите" в плейоф за влизане в групите на Шампионската лига. От кърджалийския тим бяха против, и дори заплашиха, че ще напуснат първенството при такова решение. То е факт и двубой този уикенд няма да има, а ето какво написаха в декларация хората от Арда:

"След събиране на Управителния съвет на ПФК Арда и след публикации на спортния директор на ПФК Лудогорец Георги Караманджуков, ръководството излезе със следното становище.

1. Ръководството на Арда пожелава успех, както на Лудогорец, така и на другите два български отбора ЦСКА и Локомотив (Пд), които днес имат изключително важни срещи в УЕФА Лига на конференциите. Пожелаваме на всички отбори да продължат колкото може по-напред, защото от това печели българският футбол.

2. Възмутени сме, че в една медия излезе информация, че отлагането на мача на Арда с ЦСКА, е за да може нашият отбор да изиграе контрола, което е било прецедент в българския футбол. Бихме искали да внесем яснота: Ръководствата на Арда и ЦСКА отложиха срещата от 2-ри кръг на efbet Лига по взаимно съгласие, тъй като и двата отбора имаха мачове от УЕФА Лига на конференциите. Това според нас е най-нормалното.

Арда имаше споразумение с агенция, която организира тренировъчния лагер на Ал Насър в България, за контролна среща между двата отбора. Това щеше да се случи при условие, че нашият отбор не бе продължил участието си в евротурнирите, за да можем да поддържаме игрови спортен ритъм.

Според нас е нормално един спортен директор да е наясно с тези неща, за да не се изказва неподготвен. Отново искаме да посочим, че мач между Арда и Ал Насър нямаше да има, ако нашият отбор бе продължил в УЕФА Лига на конференциите. Според нас, след като Арда не продължи в Европа и срещата с ЦСКА бе отложена, повече от престижно бе да изиграем контрола с отбора на Ал Насър.

Прецедент г-н Караманджуков е, това ваше желание за отлагане на срещата с Арда да не бъде обсъдено колегиално. Ние нямаше да имаме нищо против, но не и да се действа едностранно.

Не е нормално да се използват вратички в правилника и да се цитира чл.44, ал.3, която води до мотивиращо предложение от Професионалната лига и съгласие с медията, която притежава ТВ правата на първенството. По този начин показвате, че те са под ваш контрол. Доколкото знаем ПФЛ не администрира футболното първенство, а това прави БФС. По този начин ако ПФЛ реши може утре да прекрати първенството. Стигнахме дъното, време е Капраловците и Неделчовците да напуснат българския футбол.

Прецедент г-н Караманджуков е да замразиш действащ национален състезател в дублиращия отбор, само защото той не желае да преподпише своя договор с клуба. Явно ние имаме много футболни таланти в България.

Г-н Караманджуков в заключение бихме искали да припомним за един случай с ЦСКА през миналата година, когато "червените" искат да им бъде отложен мача с Лудогорец, поради участие на ЦСКА в Лига Европа, и той не е отложен.

Спираме до тук, и пак искаме да подчертаем, че ръководството на Арда пожелава успех на Лудогорец, ЦСКА и Локомотив (Пд). и възможно по-дълго дълго участие в евротурнирите".