Футболната суперзвезда Роналдиньо и брат му Роберто са задържани в хотела им край Асунсион, Парагвай. Двамата са заподозрени за влизане в страната с фалшиви документи.

Издадена е заповед за постоянното им задържане в ареста в столицата. В следващите часове ще се изправят и пред следовател, който ще ги разпита по случая. Обвинението е сериозно.

Медиите в Парагвай пишат и за трети бразилски гражданин, който е задържан с двамата братя.

Роналдиньо е посетен от органите на реда в луксозния хотел "Hotel Resort Yacht y Golf Club Paraguayo" в Ламбаре, недалеч от Асунсион.

Там е бил по покана на местния баровец Нелсон Белоти, който притежава хотела, както и няколко казина в столицата.

Снимка: Twitter

Полицията обяви, че от апартамента, в който са отседнали двамата братя, са иззети два подправени парагвайски паспорта на имената им: Роналдо де Асис Морейра и Роберто де Асис Морейра.

Третият задържан е бразилецът Уилмонд Суса, 45-годишен, който също е влязъл в страната с фалшифицирани парагвайски документи. Информацията е подадена от имиграционните власти в страната.

В Асунсион бе планирано днес Роналдиньо да представи книгата си "Гений на живота".

В сряда той е получил званието "Известен посетител на Асунсион", което се дава от общината на града на популярни гости на столицата.

Вероятно причината за подправянето на документите идва от проблемите на Роналдиньо в родината му, където е разследван за данъчни измами.

Парагвайските власти не го обявяват официално засега, но е вероятно звездата и брат му да имат действаща забрана да напускат Бразилия.