Димитър Бербатов се яви в Районната прокуратура в София, съобщава БНТ.

Той е призован във връзка със сигнала срещу Борислав Михайлов.

Бербатов подаде сигнал, че клубове са притискани и дори принуждавани да се откажат от искането за свикване на конгрес на футболния съюз през есента. Така беше обявено, че конгресът ще бъде през пролетта на следващата година.

Голмайстор №1 на България говори пред националната телевизия

"Вие чухте когато един представител на отборите говори публично. Излезе и каза за какво става въпрос. И ние сме тук, за да добавим по тази тема, помолиха ни да дойдем и напълно нормално. Ще кажем, каквото са ни казали клубовете. Оттам нататък вече зависи от хората, които ще работят по това нещо. В крайна сметка клубовете искаха помощ, ние можехме да откажем или да се опитаме да помогнем, което и направихме.

Всички губим. Кой иска да се занимава с такива неща? С цялото ми уважение, разбира се, и да идваме, и да говорим по сигнали. Абсолютно разочароващо за всички, които сме въвлечени в това нещо. Това е последното нещо, което исках да се случва. Но в един момент, когато даден отбор, дори един да е, само той помоли за някаква помощ, трябва да се опиташ да му помогнеш, а не да казваш: съжалявам, нищо не мога да направя. Затова се опитваме да помогнем.

По сигнала вече беше разпитан президента на футболната централа Борислав Михайлов. Днес Бербатов е поканен да даде още подробности по твърденията си.