Президентът на БФС Борислав Михайлов се яви в Софийската районна прокуратура тази сутрин, информира "24 часа".

Той е бил привикан на разпит във връзка със подадения от Димитър Бербатов и екипа му сигнал.

До този сигнал се стигна, след като Изпълкома на БФС не уважи събраната от Бербатов подписка, в която 1/3 от клубовете в България поискаха извънреден Конгрес за избиране на нов президент и Изпълнителен комитет на родния футбол.

Тогава от БФС отхвърлиха тази подписка с мотива, че 35 от подписите са невалидни и не уважиха желанието на 1/3 от клубовете, макар по устав това да е нужната бройка за свикване на извънреден Конгрес.

Веднага след този случай от екипа на Бербатов информираха, че са се обърнали към прокуратурата, а дни по-късно Борислав Михайлов вече е привикан на разпит.

Това не бе цялата сага около този Изпълком на БФС, който Агенцията по вписвания отказа да зачете като легитимен. Причината е, че дългогодишният член на управата на БФС - Петър Величков, който е едно от лицата зад Димитър Бербатов, не е получил задължителната покана за участие.

Именно заради този отказ на Агенцията да впише проведения Изпълком, взетите на него решения няма да имат стойност.

"В прокуратурата бях заради поредния нелеп скандал, внесен от бивш служител. Абсолютно несериозно е всичко. Няма място за притеснение. Не е това начинът един човек да спечели избори, без да знае как се управлява.

Нямам право да говоря, защото има проверка. Имаше предварително фотографи там и една телевизия. Хората си работят с така наречените независими медии. Някой някога им бил казал, че се оказва натиск върху клубове. Това не е вярно, не се е случвало никога. Последните три мандата съм избиран с над 85%. Няма сигнал от клуб, а от екипа на Бербатов. Това е поредното несериозно отношение към футбола, част от агресивната кампания", сподели Михайлов часове по-късно, когато бе част от събитие, на което БФС представи партньорство с автомобилен гигант.

Снимка: БТА