В Барселона сякаш нямат достатъчно проблеми, а сега ще трябва да се справят и с още един. Каталунците са обект на жалба в съда, подадена от ръководството на аржентинския гранд Бока Хуниорс. Причината? Трансфер на талантлив млад футболист от Буенос Айрес към каталунската столица.

Сантиаго Рамос Минго премина в испанския тим през февруари тази година, като от Барса не платиха трансферна сума на аржентинските си колеги. 18-годишният централен защитник играе за дублиращия отбор на "лос кулес" и е считан за изключително обещаващ.

Президентът на Бока Хорхе Амор Амеал определи случилото се като "варварско деяние".

"Дадохме Барселона на съд заради Рамос Минго. Случилото се беше варварско и остави много лошо впечатление. Не знам дали играчът е имал мениджър тогава, но ние вярваме, че сме в правото си и ще ги съдим. Това е варварство. Говорим за играч с много потенциал", каза шефът относно сделката, която се е случила преди встъпването му на власт.

Подобни трансфери на млади футболисти често завършват в съда, защото от единия отбор искат компенсация за това, че са развивали даден играч години наред.