В разгара на сагата около продажбата на клуба, от Челси официално поискаха следващата им среща да се проведе пред празни трибуни. Лондончани обосноваха това свое искане с принципите на честността в спортна.

Откакто Роман Абрамович претърпя редица санкции от страна на британското правителство, “сините” работят благодарение на специален лиценз, но според правилата му те не могат да продават билети за мачовете си. Това се прави с цел Абрамович да няма печалба.

Олигархът получи забрана да е част от клубното ръководство, след като бе посочен като близък до Владимир Путин, макар самият той многократно да отричаше подобни твърдения.

През уикенда Челси гостува на Мидълзбро за Купата на Англия, а след като не успя да продаде своите 4620 билета за “Ривърсайд”, пожела срещата да се играе без фенове по трибуните. От клуба съобщиха, че ежедневно комуникират с правителството, търсейки решение на ситуацията.

Мидълзбро напълно очаквано излезе с позиция, в която заяви, че няма да е честно спрямо техните фенове срещата да се играе пред празни трибуни и категорично отказа подобен развой на нещата. 

Междувременно един от играчите на "сините", Кай Хаверц, изрази готовност да плати от собствения си джоб пътуването на целия отбор със самолет за въпросното гостуване.