Добри и лоши новини идват в "Левски" след края на мачовете от футболния сезон, който завърши по най-малко желания начин за клуба. Провалът да се класира отборът дори на бараж за евротурнирите е удар най-вече на финансовия фронт, защото са пропуснати сигурни приходи от порядъка на поне 400 000 евро.

Пари, които в момента са жизненоважни за "сините".

Шефовете Наско Сираков, Павел Колев и Константин Папазов трябва да намерят начин да платят заплати на 20-и юли, което изглежда към момента непосилно. Сумата е около 750 000 лева, а "Левски" има да наваксва с още три месечни възнаграждения на повечето си служители и футболистите - след февруари плащанията са оскъдни и на единици от персонала и играчите.

При нов провал да бъдат преведени пари, напълно възможно е водещи футболисти да разтрогнат с клуба. Юридически те имат основания за това от миналия месец, но търпеливо изчакват позитивно развитие и промяна.

Добрата новина, на фона на мрачните облаци с тежката финансова криза, идва от две предстоящи плащания към клуба. Те ще дойдат по договора за телевизионните права в първенството. От последния транш за миналия сезон (към 2,5 милиона лева общо) в следващите дни до края на седмицата "Левски" чака малко над 200 000 лева, а по-малка сума ще получи от транша като полуфиналист за Купата на България.

Преди 14 август ще бъдат преведени и първите пари за следващия сезон в първенството, като там цифрата за "сините" е фиксирана и еднаква с всички останали отбори. Така в следващите 30 дни касата на клуба чака свежи пари в порядъка на около 400-450 хиляди лева.

Добра новина, но гарнирана с лошата, че те са крайно недостатъчни при огромните и трупащи се задължения.

Някои от тях стават все по-належащи.

Подробности и варианти около това как може да се излезе от кризата и има ли вероятност "Левски" да влезе в процедура на несъстоятелност се чакат на 17 юли, петък, когато е Общото събрание на акционерите.